22 Eylül 2010 Çarşamba

Neden Pilates?

Pilates, Joseph Pilates tarafından kasları güçlendirmek, esnekliği arttırmak ve vücudun genel sağlığını iyileştirmek amacıyla geliştirilmiş bir egzersiz sistemidir. Pilates sistemi vücudun her bölümünü çalıştırmaya yönelik farklı aktivitelere uygun egzersizler içerir. 20.yüzyılın başlarında ortaya çıkan pilates, kendi döneminin ilerisinde bir sistemdi ve 21. yüzyılın modern insanları tarafından büyük ilgi gördü.



- Pilates egzersizlerinin amacı, karın ve sırt bölgelerini eşit oranda güçlendirip, vücudumuzun üst kısmında sağlam bir isktelet oluşturmaktır. Pilatese göre vücut merkezi, derindeki kaslarla bel kemiğine en yakın kaslardan oluşur. Klasik egzersizlerde zayıf kaslar zayıflama, güçlü kaslar güçlenme eğilimindedir. Bu da dengesiz adale yapısına, kronik bel ağrısı ve sakatlıklara yol açar. Pilateste kas yapısı bir bütün haline getirilir. Sakatlanmalar engellenir, dayanıklılık artar, metabolizma hızlanır.

- Pilates, vücudun duruşunu düzeltir. Daha doğru nefes alma, doğru duruş ve kasların doğru kullanımını öğretir. Bel ve sırt ağrılarını engellemeye ve oluşmalarını önlemeye önemli ölçüde katkısı olup, fizyoterapistler tarafından önerilmektedir. Vücuda faydasının yanısıra bireyi stresten uzaklaştırmak için idealdir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder