20 Ekim 2010 Çarşamba

100 Hareketi





Bu hareket başlangıç hareketlerinden biridir. Bu harekete başlarken sırt üstü, dizler bükük, eller yanda derin bir nefes alırız.



Nefes al – Kollarınızı 90 derecelik bir açıyla yukarı kaldırıp. Bacaklarımızı dizler bükük bir şekilde masaya koyar gibi kaldırıyoruz.

Nefes ver – Kürek kemiklerinden başımızı kaldırıyoruz. Boyunuzu burada zorlamamaya dikkat edelim. Çeneniz ve göğsünüz arasında bir portakal tuttuğunuzu varsayın. Boynunuzda sorun varsa boynunuzun altına yastık ya da havlu koyarak bu hareketı yapalım. Kollarınızı indiriniz.




Nefes al – Gövdeniz ve kollarınızı düz tutarak, kollarınızı 5 kez ileri doğru itiniz. Bu hareketi ellerinizi suya vurduğunuzu hayal ederek yapalım. Suya 5 kere vuralım nefes alalım. 5 kere vurarak nefes verelim. Yüzünüz hep rahat hatta gülümseyelim :) Bu sırada karnımızın üzerinde bir kahve var ve bu kahveyi dökmeyelim. Karın hep içerde ve kalça hep sıkı unutmayalım :)



Kollarınızı 10 sete kadar (100 kez) ileri itip nefes alıp vermeye devam edin.






Amaç:

Vücudu ısıtmak.

Akciğerler ve gövdeye doğru derin ve tamamen nefes almak.

Gövde ve alt sırt bölgenizi sabit tutmayı öğrenmek

Not: Burada benimle birlikte pilates yapanlar, ders bitiminde karınlarının üzerine koydukları hayali kahveleri gerçek bir fincan kahveyle değiştirerek büyük bir zevkle içiyorlar, size de tavsiye ederim.

2 yorum: