7 Ekim 2010 Perşembe

Spor salonunda 'belgeli eğitmenler' tarafından ücretsiz Pilates dersleri verilmektedir. Neden bir Pilates "stüdyosuna" gidip para ödeyeyim ki?

Bir spor salonunda verilen bir derse katılmanın hiçbir sakıncası yok. Ancak Pilates stüdyolarında olmayan birkaç şeyin farkında olmanız gerekir. Bunlara bazı örnekler şunlardır:

Çok farklı düzeylerdeki öğrencilerden oluşan geniş sınıflar:
Bu tür sınıflar, daha yüksek düzeydeki egzersizlere geçmeden önce bedenlerinin tam olarak farkında olmayan ve Pilates'in ilkeleri ve temelleri konusunda beceri kazanmamış öğrenciler için tehlikeli olabilir. Bazı eğitmenler daha az deneyimli öğrencilerin rutininde değişiklikler yapabilir, ancak bir kerede iki farklı yöne bakmak ve o kadar insanın tamamen farkında olmak imkansızdır. Bu, sakatlanmayla, tatmin edici olmayan sonuçlarla ve hayal kırıklığıyla sonuçlanabilir. Bazı spor salonlarında ve benzeri kurumlarda dersler az veya hiç Pilates deneyimi veya eğitimi olmayan eğitmenler tarafından verilmektedir. Eğitim almış olan bazı eğitmenler ise yalnızca spor salonunun amacına hizmet eden hafta sonu sertifika kurslarına (genelde 16 ila 20 saatlik kurslar) katılmış olabilirler. Spor salonundaki dersler tam beden farkındalığı kazanmak ve Pilates yöntemini derinlemesine anlamak isteyenler için ideal bir çözüm olmayabilir.

Pilates'in yüzeysel yönleri:
Çoğu spor salonu, bakış açılarını değiştirmelerine yardımcı olarak insanların kendilerini daha iyi hissetmelerini sağlamak için vardır. Ve bunun bir sonucu olarak spor salonlarında verilen Pilates dersleri çoğunlukla "basenleri, kalçaları ve karınları sıkılaştırma" yeteneğine odaklanır. Pilates'in vücudunuzu epey bir değiştireceğine şüphe yok, ve sonuçta daha sıkı, daha ince, daha uzun bir fiziğe sahip olabilirsiniz, ancak bir Pilates stüdyosunda zihin-beden bağlantısına, Pilates'in ilke ve temellerine, bunun yanı sıra bireyin kendi sorunlarına ve hedeflerine odaklanmasına çok daha fazla önem verilir.




*evpilates.com'dan alıntıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder